Uitgeverij Van Gennep

Amsterdam, 14-6-2022Gezien bij Op 1 in 2021? Na een lange politieke strijd met steun van Peter R. de Vries kregen Yosef Tekeste-Yemane en 10.000 andere Generaal Pardonners na 15 jaar eindelijk een paspoort!

Dit levensverhaal werd nog niet eerder aangeboden

Aanbieding eerste exemplaar aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Eric van den Burg, op woensdag 15 juni as in het gebouw van de Tweede Kamer.

Veel aandacht in de media (oa Oog op Morgen, EenVandaag).

In Holland staat een huis
Hoe ik na vijftien jaar Nederland werd
Yosef Tekeste-Yemane
Isbn 9789461645647
224 pp
prijs 15 €

Yosef Tekeste-Yemane is drie jaar als hij samen met zijn moeder en broertje in 1994 uit Ethiopië naar Nederland vlucht. Hij groeit op als een gewone Hollandse jongen in Putten op de Veluwe totdat het gezin na acht jaar in de illegaliteit belandt.

In dit boek vertelt Yosef openhartig over deze moeilijke tijd en over de impact die het had op zijn leven. Niemand op school mocht weten onder welke barre omstandigheden hij woonde. En die schaamte bleef ook na het Generaal Pardon. Een paspoort bleek er later door een aanscherping van het beleid niet in te zitten.

Na lange jaren van hoop en wanhoop en aangespoord door zijn moeder besluit Yosef dit niet te accepteren. De politiek moet opnieuw in actie komen en hij benadert daarom presentatoren, redacties, politici en last but not least Peter R. de Vries. Door diens inspanningen gaat het balletje eindelijk rollen.

Naast Yosef die zijn indrukwekkende levensverhaal vertelt, komt in dit boek Jasper van Dijk, die de zaak in de Tweede Kamer aan de orde stelt, aan het woord. Hij laat zien hoe de strijd tegen dit onrecht voor Yosef en vele andere verliep en in 2021 tot een ontknoping kwam.


Voor exemplaren met aanbiedingskorting en recht van retour:
2 exemplaren - 43%
4 exemplaren - 44%
6 exemplaren - 45%

kunt u bellen (06-20612852) of mailen naar:
chris@vangennep-boeken.nlfacebook twitter linkedin 
Uitgeverij Van Gennep
Kantoor
Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam

Post
Postbus 14536
1001 LA Amsterdam
chris@vangennep-boeken.nl

Uitschrijven