Uitgeverij Van Gennep
Van de auteur van 'De veiligheidsutopie' en 'De improvisatiemaatschappij'.
Amsterdam, 8 juni 2021,

Geachte collega,

Woensdag 9 juni verschijnt

Het nieuwe Westen

De identitaire strijd om de sociale verbeelding

Hans Boutellier

Van #Me Too-feministen, Black Lives Matter-activisten, witte suprematisten tot islamisten en borealen: er woedt een hevige strijd om de sociale verbeelding van het Westen. Waar komt de behoefte aan erkenning vandaan? Wat is de inzet van de strijd? Op welke wijze wordt ze gevoerd? En waarin verschilt polarisatie van politiek?

Hans Boutellier onderzoekt deze fascinerende strijd en zoekt ‘het nieuwe Westen’ in termen van wederkerigheid en een bezield geloof in de democratische rechtsstaat. Universiteit te Amsterdam.

Hans Boutellier (1953) is bijzonder hoogleraar Polarisatie en Veerkracht aan de Vrije Universiteit. Eerder verschenen van zijn hand onder meer De veiligheidsutopie (2002), De improvisatiemaatschappij (2011) en Het seculiere experiment (2015). In 2019 werd hij koninklijk onderscheiden voor zijn bijdrage aan beleid en samenleving. Over zijn werk schreef de pers: ‘een fysieke ervaring om te lezen’ (Paul Schnabel), ‘een langgerekte Aha-Erlebnis’ (NRC-Handelsblad), ‘een scherp oog voor de tijdgeest’ (De Volkskrant). Dit boek is een volgende stap in zijn werk.176 pp
isbn 9789461645326
prijs € 16,99


Voor exemplaren met aanbiedingskorting mailt u naar:
Chris@vangennep-boeken.nl
facebook twitter linkedin 
Uitgeverij Van Gennep
Kantoor
Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam

Post
Postbus 14536
1001 LA Amsterdam
info@vangennep-boeken.nl

Uitschrijven