Uitgeverij Van Gennep
Amsterdam, 2 oktober 2020
Persbericht

Op 8 oktober aanstaande verschijnt

We don’t do blues here

Onderweg in Amerika - Floris Schreuder
We don’t do blues here
Aantal pagina’s: 256 pp
ISBN-nummer: 9789461645197
Prijs: € 17,90

Ruim voordat Donald Trump er de scepter zwaait, trekt Floris Schreuder (1986) al rond door Amerika, het land van zijn dromen. Samen met studievriend Raoul huurt hij in 2014 een auto en vertrekt vanuit Chicago om het Amerikaanse heartland te doorkruisen.

Ze bezoeken geen bekende steden, natuurparken of andere toeristische attracties, maar beleven Amerika van binnenuit. Op aanstekelijke wijze verhaalt Schreuder over zijn ervaringen in diners, tankstations, supermarkten en hotels langs Route 66 of Route 20, met gewone en minder gewone Amerikanen. Op een terras komt hij terecht in een politieke campagne, in een bioscoop belandt hij in de chaos die ontstaat na een schietpartij, in het ziekenhuis maakt hij kennis met de Amerikaanse zorg en in het armzalige motel waar ze navraag doen naar de verzamelplek van Chicago Blues-gedenkwaardigheden van Muddy Waters, krijgt hij het onthutsende antwoord: ‘We don’t do blues here’.

Floris Schreuder kwam nog een aantal malen terug en bleef op dezelfde wijze de Amerikaanse samenleving verkennen. We don’t do blues here is dan ook meer dan een reisboek, het geeft door middel van meeslepende verhalen en reportages een uniek en rijk geschakeerd beeld van Amerika zoals het nu is.

Floris Schreuder studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en is momenteel werkzaam als bedrijfsjurist. Dit is zijn eerste boek.

Voor recensie-exemplaren en interviewaanvragen kunt u ook mailen naar:
publiciteit@vangennep-boeken.nl
facebook twitter linkedin 
Uitgeverij Van Gennep
Kantoor
Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam

Post
Postbus 14536
1001 LA Amsterdam
info@vangennep-boeken.nl

Uitschrijven