RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

Scholieren verslinden Mosterd Ún Haasse

Scholieren verslinden Mosterd én Haasse
 
Scholieren.com publiceert voor het tweede opeenvolgende jaar de scholieren.com ranglijst; de boeken die bijna iedere scholier op z’n lijst heeft staan, en waar een generatie mee opgroeit. Omdat de boeken goed zijn, omdat ze scholieren bijzonder aanspreken, of simpelweg omdat ze lekker dun zijn.

Afgelopen jaar verslonden scholieren massaal Haasse’s Oeroeg en Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd. Kluun passeert voor het eerst Harry Mulisch, en Tim Krabbé is nog altijd de koning van de leeslijst.

Echte mannen: Scholieren smullen van controverse
De tweede opvallende stijger is Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd, dat van positie 12 naar positie 5 sprong. Het boek over Maria’s ervaringen in de greep van een loverboy stond vorig jaar al op 1 in de Scholieren.com Hotlist, een top tien van recent verschenen boeken. Dit jaar zijn er bijna dubbel zoveel verslagen van Echte mannen...opgevraagd, ondanks - of misschien juist door - de controverse rond het boek in de media. Waargebeurd of niet, scholieren zetten het boek massaal op hun lijst.

Hotlist
Scholieren.com publiceert deze twee lijsten: naast de Ranglijst met daarop de populairste boeken aller tijde ook een Hotlist met daarop boeken die de afgelopen vijf jaar verschenen. Op de Hotlist staat Echte mannen eten geen kaas dit jaar voor de tweede keer op positie 1. Het diner van Herman Koch, vorig jaar verschenen, volgt op 2 met maar half zoveel downloads. Op 3 staat Lover of loser door scholierenfavoriet Carry Slee. Haar recent verschenen Bangkok boy, nog geen jaar uit, staat ook al in de Hotlist op positie 10.