Het oefenterrein (roman) door Siegfried Lenz

 
 
 

 
 
 
Facebook icon     Twitter icon     Forward icon  
 
 
Header Het oefenterrein - LENZ
 
 

VERSCHIJNT DINSDAG 1 JULI

VERTAALD UIT HET DUITS DOOR W. WIELEK-BERG (herziene editie)

 
Cover Het oefenterrein - LENZ  
   

Op magistrale wijze geeft Siegfried Lenz in deze roman een stem aan een naamloze in de geschiedenis, iemand die zijn leven wijdde aan een hoger ideaal. Het oefenterrein (1985) is een van de grote romans die Siegfried Lenz (1926) na Duitse les schreef. Een meesterlijk geschreven, haast mythische geschiedenis over plicht en toewijding, liefde en vrijheid, lot en bestemming.

Op een voormalig militair oefenterrein begint een uit Oost-Europa teruggekeerde familie een kwekerij van bomen en planten. De kwekerij – symbool voor het nieuwe leven dat na de Tweede Wereldoorlog overal ontstaat – groeit uit tot een bloeiend bedrijf en de economische motor van het dorp.

Bruno, de ik-figuur, is een van de knechten op de kwekerij, een man met verminderde geestelijke vermogens en een haast symbiotische verhouding met de planten waar hij voor zorgt. Hij is in de oorlog gered door de pater familias, de baas van de kwekerij en blijft hem volledig toegewijd. Het leven van Bruno verandert echter ingrijpend als geruchten over zijn baas de kwekerij bereiken.

ISBN 9789461642981 | PPB | 416 PP | NUR 302 | €22,50

 

Over de auteur

 
   

Siegfried Lenz (1926) deserteerde uit de Duitse marine en was krijgsgevangene van de Britten. Na de oorlog studeerde hij Engels, literatuurwetenschap en filosofie. Hij werkte als journalist en zwarthandelaar voor hij in 1951 zijn eerste roman publiceerde. Van zijn meest succesvolle roman Duitse les, vertaald in negentien talen, werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Met Een minuut stilte maakte hij in 2008 zijn comeback.

 
 
 
         
 

Voor meer informatie of de aanvraag van een recensie-exemplaar neem contact op met Uitgeverij Van Gennep, afdeling Publiciteit.

 

 

Uitgeverij Van Gennep BV
Nieuwezijds Voorburgwal 330
1012 RW, Amsterdam
publiciteit@vangennep-boeken.nl
020-6247033