RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

Bureau van Gevonden Voorwerpen (roman) door Siegfried Lenz

 

verschijnt dinsdag 26 maart

 

Bureau Gevonden Voorwerpen

roman

door Siegfried Lenz

Vertaald uit het Duits door Gerrit Bussink

 
 
 
Omslag Bureau Gevonden Voorwerpen

Bureau Gevonden Voorwerpen (2003) is een van de latere romans van de Duitse meesterverteller Siegfried Lenz (1926). Een magistrale roman over mensen en hun verhalen, het verlangen naar rust en geluk en de onvermijdelijkheid van maatschappelijke betrokkenheid.

De 24-jarige Henry Neff heeft via zijn oom een baantje gevonden bij het bureau Gevonden Voorwerpen van de spoorwegen. Hij heeft geen grote ambitie en geniet van de verhalen van de mensen die bij hem op het bureau komen voor hun eigendommen.

Maar het bureau blijkt geen veilig toevluchtsoord. Als een vriend van Henry bedreigd wordt en er daarnaast een grote reorganisatie bij de spoorwegen wordt aangekondigd, moet Henry uit zijn schulp kruipen.


Bureau Gevonden Voorwerpen verscheen in Duitsland in een eerste oplage van 100.000 exemplaren en werd vertaald in diverse talen en nu ook voor het eerst in het Nederlands.

ISBN 9789461641656 | €17,90 | 224 PP | PPB | NUR 302

 
 
  foto Siegfried Lenz
 

© dpa picture alliance

Siegfried Lenz (1926) deserteerde uit de Duitse marine en was krijgsgevangene van de Britten. Na de oorlog studeerde hij Engels, literatuurwetenschap en filosofie. Hij werkte als journalist en zwarthandelaar voor hij in 1951 zijn eerste roman publiceerde. Van zijn meest succesvolle roman Deutschstunde, vertaald in negentien talen, werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Met Een minuut stilte (5e druk) maakte hij in 2008 zijn comeback. Tevens verschenen bij Uitgeverij Van Gennepvan Siegfried Lenz: Duitse les (2011 | 4e druk), Het begin van iets (2011), Het verlies (2012), Het lichtschip (2011) en Schitterlicht (2012).

 

‘Grote literatuur.’ Berliner Morgenpost

 
 
Recensie-exemplaar of PDF aanvragen