RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

Stéphane Hessel

 

Stéphane Hessel overleden

 
 
Omslag De zondag waarop ik wereldkampioen werd
   

Op woensdag 26 februari is Stéphane Hessel op 95-jarige leeftijd overleden. Hessel was diplomaat en schrijver. Tijdens zijn leven zette hij zich in voor de bevordering van de mensenrechten, onder andere door mee te werken aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Bij Van Gennep verscheen een viertal werken van zijn hand, waaronder Neem het niet!, waarvan 15.000 exemplaren verkocht werden. Wereldwijd werden van dit pamflet, waarin Hessel oproept tot vreedzaam verzet tegen ongelijkheid, onderdrukking en uitbuiting, meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De ideeën uit dit pamflet inspireerden verzetsbewegingen van jongeren, zoals de ‘indignado’s’, over de hele wereld.

Momenteel zijn de volgende werken van Stéphane Hessel leverbaar:

- Het pamflet Doe er iets aan!
- Het pamflet De weg van de hoop

_ _ _