Dirkjan. Buitenaards goed - nieuw!

 
Logo Uitgeverij Van Gennep
 

Dirkjan

Buitenaards goed

Mark Retera

 
 
Omslag Dirkjan. Buitenaards goed
   

Is buitenaards leven mogelijk? Voor Dirkjan en Bert is die vraag allang beantwoord. In hun wereld zijn intergalactische ontmoetingen dagelijkse kost. Regelmatig proberen bezoekers van de planeten Fnur, Gort of X-Ornor de Aarde te veroveren, te bestuderen, of gewoon te bewonen. Met wisselend succes.

 

Want een hondendrol blijkt niet altijd een goed onderzoeksobject, de aardbewoners zijn niet allemaal even enthousiast over hun nieuwe buren en de interplanetaire telefoonverbinding is meestal ook niet om over naar huis te schrijven.

 

Dirkjan en Bert zijn natuurlijk wél open minded. Zij gaan dan ook zelf regelmatig op reis naar andere sterrenstelsels en dan leer je een lekker Plutonees loempiaatje wel waarderen. En soms, heel soms, voelen de levensvormen die ze op verre planeten aantreffen gewoon heel vertrouwd aan.

 

ISBN 9789461641946 | €6,90 | 128 PP | PPB | NUR 360-370

 
 
  Mark Retera
 

© Cees Mooij

Mark Retera begon in 1985 zijn carrière met de strip Aksieburo Ket voor het tijdschrift Lekker Prakken. Deze strip liep ten einde in 1989. De opvolger Dirkjan vergaarde eerst populariteit onder verscheidene studentenblaadjes voordat hij via het striptijdschrift SjoSji aan een groter publiek zou worden voorgesteld. Dirkjan is ondertussen uitgegroeid tot de leukste humorstrip van Nederland.

Een van de grootste inspiratiebronnen voor Retera zijn de strips van de Amerikaanse tekenaar Gary Larson.

 
 
 
Recensie-exemplaar of PDF aanvragen
 
 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Uitgeverij Van Gennep: 020-6247033 of per mail

Uitgeverij Van Gennep, Nieuwezijds Voorburgwal 330, 1012 RW Amsterdam
www.uitgeverijvangennep.nl