Wolkbreuk. Hoe de cloud onze privacy in gevaar brengt

Wolkbreuk. Hoe de cloud onze privacy in gevaar brengt door Ruud Jonker - verschijnt 5 februari a.s.

 

Wolkbreuk

Hoe de cloud onze privacy in gevaar brengt

door Ruud Jonker

 

verschijningsdatum

5 februari

 

In Wolkbreuk betoogt Ruud Jonker dat de cloud een minder aangename maatschappij tot gevolg kan hebben en dat dit de tijd is om deze nieuwe ontwikkeling in goede banen te leiden – anders is er zwaar weer op komst.

 

De ‘cloud’ is de nieuwste trend binnen de informatie-voorziening. Het principe bestaat al langer, maar momenteel pakt de cloud zich steeds onafwendbaarder samen aan de horizon. Vakantiefoto’s, creditcardgegevens, informatie over verzekerden, medische gegevens en persoonlijke profielen: privépersonen en bedrijven vertrouwen hun gegevens en software massaal aan die wolk toe.

 

De gevolgen van cloudtechnologie zijn niet beperkt tot de wereld van informatievoorziening en dataverwerking. De cloud heeft de kracht om de samenleving ingrijpend te wijzigen. Feitelijk hebben we hier te maken met een laatste – en frontale – aanval op de privacy.

Omslag Wolkbreuk

ISBN 9789461641045 | €7,90 | 96 PP | PPB | NUR 740

 

Ruud Jonker (1954) is journalist en specialist op het gebied van informatietechnologie en communicatie.


 

Voor meer informatie en de aanvraag van recensie-exemplaren kunt u terecht bij Uitgeverij Van Gennep: 020-6247033 of mailen naar leon@vangennep-boeken.nl / gijs@vangennep-boeken.nl

Uitgeverij Van Gennep, Nieuwezijds Voorburgwal 330, 1012 RW Amsterdam
www.uitgeverijvangennep.nl