RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

Hans Keilson overleden

L.S.,

Met verdriet geven wij kennis van het overlijden van schrijver en psychiater 

Hans Keilson

Bad Freienwalde, 12-12-1909 – Hilversum, 31-05-2011

Hans Keilson werd in 1909 geboren in het Duitse Bad Freienwalde. Hij studeerde geneeskunde in Berlijn. Zijn debuutroman Das Leben geht weiter (Het leven gaat verder) verscheen in 1933 als laatste boek van een Joodse schrijver bij S. Fischer Verlag. In 1934 werd hem een beroepsverbod opgelegd. In 1936 vluchtte Hans Keilson naar Nederland. In de oorlog was hij actief in het verzet, hij bezocht ondergedoken Joodse kinderen in hun pleeggezinnen. In deze periode werd de basis gelegd voor zijn latere levenswerk Sequentielle Traumatisierung bei Kindern, waarop hij in 1979 promoveerde. Hans Keilson bleef tot op hoge leeftijd werkzaam als psychiater. Ook bleef hij zijn leven lang schrijven. De ervaringen en inzichten die hij opdeed voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij uit in poëzie, essays, en in de roman In de ban van de tegenstander en de novelle Komedie in mineur. Deze twee werken werden onlangs herontdekt en nemen een bijzondere plaats in binnen de literatuur over de Holocaust. 

Nabestaanden van Hans Keilson zijn zijn tweede vrouw, Marita Keilson-Lauritz, zijn twee dochters en drie kleindochters.