Bekentenissen van een mensensmokkelaar

Bekentenissen van een mensensmokkelaar

No Images? Click here

DE MENSENSMOKKELAARS AAN HET WOORD

 

VERSCHIJNINGSDATUM 8 JUNI

3D-omslag Bekentenissen van een mensensmokkelaar
 

Bekentenissen van een mensensmokkelaar

Achter de schermen van het grootste reisbureau ter wereld

Andrea Di Nicola & Giampaolo Musumeci

Hoe gaan mensensmokkelaars te werk? Wie zijn het en hoe zijn ze georganiseerd? Welke routes kiezen ze en waarom? Hoe en hoeveel krijgen ze betaald? Hoe spelen ze het klaar om buiten het bereik van politie en justitie te blijven? Hoe bouwen ze hun netwerken op?

In Bekentenissen van een mensensmokkelaar komen zowel de grote jongens als de kleine spelers aan het woord. Hun verhalen geven een onthutsend beeld van een van de grootste criminele branches van dit moment. Afghaanse vluchtelingen worden vermomd als toeristen, Chinese ‘bemiddelaars’ halen wisseltrucs uit, slaapzakken worden gevuld met ijs om warmte­scanners te omzeilen.

Muren, patrouilles en het afsluiten van routes halen weinig uit. De smokkelaars zijn niet of nauwelijks tegen te houden. Ze opereren in flexibele netwerken en hergroeperen zich razendsnel na iedere verandering in de omstandigheden. Bekentenissen van een mensensmokkelaar is gebaseerd op jarenlang onderzoek en biedt een blik achter de schermen van een wereldomspannende criminele industrie.

 
 

Schatting van de jaaromzet van mensensmokkel in Europa in 2015:
4,4 miljard euro

[Bron Europol/Interpol]

 
 

Bekentenissen van een mensensmokkelaar

Vertaald uit het Italiaans door Ada Duker en Annette de Koning

ISBN 9789461643919 | PPB| 192 PP. | €19,90

ISBN 9789461649577 | EBOOK | €14,99

 

GIAMPAOLO MUSUMECI

is fotograaf en filmmaker, journalist en radiopresentator. Hij interviewde vertegenwoordigers van de IRA in Ierland, volgde in 2008 generaal Nkunda tijdens de oorlog in de Democratische Republiek Congo en deed in 2011 verslag van de opstand in Libië.

ANDREA DI NICOLA

is criminoloog. Al meer dan vijftien jaar doet hij onderzoek naar georganiseerde misdaad en illegale migratie. Hij is als deskundige aangetrokken door onder andere de VN, de Europese Unie en de Raad van Europa.