Vermogensongelijkheid in Nederland | SPUI25

UITGEVERIJ VAN GENNEP AMSTERDAM

No Images? Click here

WOENSDAG 24 FEBRUARI A.S.

 
banner SPUI25 Wilterdink
 
 

Vermogensongelijkheid in Nederland
Twee jaar na Piketty

LEZING MET ONDER MEER NICO WILTERDINK, AUTEUR VAN VERMOGENSONGELIJKHEID IN NEDERLAND

24 februari | SPUI25

20.00-21.30 uur

 
 
 

‘Het boek laat zich op een regenachtige zondag (...) in één ruk uitlezen. Al was het alleen maar om de kleurrijke details.’ de Volkskrant

cover Vermogensongelijkheid in Nederland
 

‘Een uitstekende, zorgvuldige verzameling van feiten en ontwikkelingen.’
Jan Tinbergen, De Economist

‘Wilterdink heeft niet alleen die gegevens verzameld maar ze ook geïnterpreteerd in een bredere context van klasseverhoudingen, industrialisering en staatsvorming.’ Abram de Swaan, NRC Handelsblad

‘Een uitstekend en belangwekkend boek.’ P.W. Klein, Tijdschrift voor Geschiedenis

‘Hij trekt een historische lijn van de vermogensverhoudingen in de 19e eeuw naar de toestand nu en brengt die ontwikkelingen in verband met verschuivende machtsverhoudingen en de heersende politieke opvattingen.’ Vrij Nederland

 

Vermogensongelijkheid in Nederland. Twee jaar na Piketty

Lezing

Twee jaar geleden bracht de Franse econoom Thomas Piketty met het boek Kapitaal in de 20ste eeuw een internationale discussie op gang over de toename van economische ongelijkheid in Europa en Amerika. Sindsdien lijkt de ongelijkheid alleen maar verder te zijn toegenomen. Wat heeft die discussie nu, twee jaar later, opgeleverd? En hoe wordt daar nu vanuit de wetenschap en de politiek over gedacht?

Met Paul de Beer, Bas Jacobs, Agnes Jongerius, Nico Wilterdink en Olav Velthuis.

Dit programma reflecteert op de discussie die Piketty en anderen zijn gestart, met speciale aandacht voor Nederland. Is er ook in Nederland sprake van een toename van ongelijkheid en hoe groot is die dan? Hoe zijn de ontwikkelingen met betrekking tot ongelijkheid te verklaren? En welke politieke acties en beleidsmaatregelen zijn op dit gebied mogelijk en wenselijk?

Paul de Beer, Bas Jacobs, Agnes Jongerius en Nico Wilterdink geven ieder hun reactie op de recente ontwikkelingen met betrekking tot economische ongelijkheid in Nederland.

Hierna is er ruimte voor discussie waarin wetenschap en politiek, analyse en beleid samen komen. Olav Velthuis modereert de avond.

cover Vermogensongelijkheid in Nederland

Hoe groot zijn de vermogensverschillen in Nederland? Hoe groot is het aandeel van de rijkste één procent in het totale privévermogen van ons land? Is dit percentage vergelijkbaar met dat van andere landen in Europa en van Amerika? En hoe hebben wij in Nederland in de afgelopen jaren onze rijkdommen vergaard?

DE ANTWOORDEN VINDT U IN VERMOGENSONGELIJKHEID IN NEDERLAND DOOR EMERITUS HOOGLERAAR NICO WILTERDINK

 
  • ISBN 9789461643667

  • PAPERBACK

  • 464 PAGINA'S

  • €35