Van Frankrijk mt je houden door Leo Prick

 

Van Frankrijk móét je houden | Leo Prick | Uitgeverij Van Gennep Amsterdam
No Images? Click here
   
banner Van Frankrijk móét je houden

· ‘Een kijkje in de Franse ziel’ | **** VK ·

EEN SCHERPZINNIGE ANALYSE VAN DE OMSTANDIGHEDEN WAARIN HET TWEEDE GROOTSTE LAND BINNEN EUROPA ZICH MOMENTEEL BEVINDT

 

Wellicht de meest kenmerkende karaktertrek van de Fransen is hun liefde voor het vaderland, hun verbondenheid met la patrie. Maar Frankrijk staat onder grote druk om te veranderen. Brussel eist dat er wordt hervormd en bezuinigd, dat de traditionele overheidsbedrijven worden geprivatiseerd. Om internationaal te kunnen concurreren, moeten werkzaamheden worden geïndividualiseerd.

Hoe reageren de Fransen op deze ontwikkelingen? In dit fascinerende boek beschrijft Leo Prick de reacties in de diverse sectoren van de Franse samenleving. Behouden alle werknemers de traditionele bescherming van bedrijf of overheid? Is er een tweedeling tussen stad en platteland ontstaan? Hoe kijkt men aan tegen de inmiddels vijf miljoen Franse moslims? Welke gevolgen hebben de recente ontwikkelingen voor de politiek?

Van Frankrijk móét je houden is een scherpzinnige analyse van de omstandigheden waarin het tweede grootste land van Europa zich momenteel bevindt.

 
 

· Van Frankrijk móét je houden· 

LEO PRICK

cover Van Frankrijk móét je houden
 

ISBN 9789461644039
PAPERBACK 252 pagina's
PRIJS €19,90

 
 
 

‘Smakelijke geschreven en verhelderend voor wie inzicht wil krijgen in hoe een en ander in Frankrijk functioneert.’ | Enroute over Mijn Frankrijk

 
 
 
 

· Presentatie ·

(5 NOVEMBER J.L.)

 

Van Frankrijk móét je houden werd afgelopen 5 november gepresenteerd bij Boekhandel Scheltema op het Rokin te Amsterdam. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Martin Sommer, politiek commentator van de Volkskrant.
· · ·

 

· over de auteur ·

portret Leo Prick

LEO PRICK (1939) woont de helft van het jaar in Frankrijk, is publicist en columnist en schreef eerder het goed ontvangen Mijn Frankrijk (tweede druk, 2004).