RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

Said Bensellam bij Pauw en Witteman

Said Bensellam op 2 februari in de uitzending van Pauw en witteman in verband met het verschijnen van zijn biografie: Kleine Jongen

Jarenlang liegt Said zijn ouders voor. Elke ochtend neemt hij afscheid van zijn moeder, gooit zijn schooltas in de garagebox en maakt met de andere Marokkaanse straatschoffies Amsterdam-West onveilig. Vanbinnen is de opvliegende, van school getrapte tiener een kwetsbare jongen. Jarenlang is hij gebukt gegaan onder pesterijen vanwege zijn overgewicht en zijn flaporen. Bij zijn familie, waar praten over problemen taboe is, kan hij niet terecht. Ook de hulpverlening heeft gefaald.


Inmiddels is Said Bensellam in heel Nederland bekend als de ongekroonde koning van Bos en Lommer. Als geen ander weet hij probleemjongeren en Marokkaanse huisvaders te bereiken. Met zijn ‘niet lullen, maar poetsen’-aanpak verricht hij links en rechts goede daden. Maar het schipperen tussen twee culturen eist nog steeds zijn tol.


Kleine jongen vertelt het meeslepende verhaal van zijn leven. Over de ontdekking van het kickboksen in de sportschool Van de Vathorst, het respect dat hij als portier in het uitgaansleven en op de Wallen kreeg en de groeiende kloof tussen hem en zijn familie, die hem uiteindelijk terugvoerde naar het hart van de Marokkaanse gemeenschap. Hem is dat gelukt, vele anderen niet. Een rauw, direct en ontroerend boek.