RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

Psychopolitiek. Neoliberalisme en de nieuwe machtstechnieken | Byung-Chul Han

Psychopolitiek. Neoliberalisme en de nieuwe
machtstechnieken | Byung-Chul Han
No Images?  Click here

1 april verschenen

Psychopolitiek

NEOLIBERALISME EN DE NIEUWE MACHTSTECHNIEKEN

 
 
 
coverimage Psychopolitiek
 
 
 

Vertaald uit het Duits door Miriam Hardoar & Hans Driessen

9789461643384

96 PP | PPB

€ 14,95 (ca.)

 
 
 
 

Na zijn eerdere essays over vermoeidheid, transparantie en liefde, geeft het briljant geschreven Psychopolitiek een grandioze en veelomvattende kritiek op de belangrijkste ontwikkelingen in de huidige samenleving.

Psychopolitiek

Vrijheid is niet absoluut, maar roept nieuwe vormen van dwang en discipline op. Niet langer worden we gedisciplineerd door machten van buitenaf, maar door onszelf. Prestatiedwang en het gevoel transparant te moeten zijn brengen nieuwe onvrijheden met zich mee.

Deze stelling wordt in het nieuwe boek van de Koreaans-Duitse schrijver Han in verband gebracht met recente economische en maatschappelijke ontwikkelingen binnen het neoliberalisme. Zo bekritiseert Han de imperatieven (constant never ending improvement!) van Amerikaanse goeroes op het terrein van persoonlijke ontwikkeling en coaching, en zet hij vraagtekens bij de theorie van Big Data.

Byung-Chul Han is hoogleraar filosofie. Momenteel is hij verbonden aan de Universität der Kunste Berlin.

Psychopolitiek. Neoliberalisme en de nieuwe machtstechnieken

9789461643384 | 96 PP | PPB | € 14,95 (ca.)

 
 
 

IN HERDRUK

(1 APRIL WEER LEVERBAAR)

De vermoeide samenleving

Byung-Chul Han

DRIE ESSAYS IN ÉÉN

De vermoeide samenleving
De transparante samenleving
De terugkeer van Eros

 
 
 

3e druk