Dr. Elly Jaffé Prijs 2015 toegekend aan vertaalster Hannie Vermeer-Pardoen

 

Dr. Elly Jaffé Prijs 2015 toegekend aan vertaalster Hannie Vermeer-Pardoen. Vertaling Reizigers op de imperiaal | Louis Aragon bekroond! No Images?  Click here
 

Dr. Elly Jaffé Prijs 2015 toegekend aan vertaalster Hannie Vermeer-Pardoen

* * * * *
Vertaling Reizigers op de imperiaal | Louis Aragon bekroond

 
   
   
 

Dr. Elly Jaffé Prijs 2015 (€40.000) voor
Hannie Vermeer-Pardoen

De Dr. Elly Jaffé Prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs voor literaire vertalingen uit het Frans, is toegekend aan de vertaalster Hannie Vermeer-Pardoen. De jury bekroont de vertaling van De reizigers op de imperiaal (Van Gennep, 2014) van Louis Aragon.

De jury, bestaande uit Marcel van den Boogert, Caroline Meijer en de vorige laureaat Jan H. Mysjkin over het werk van Hannie Vermeer-Pardoen:

Met haar uitmuntende vertalingen van het werk van onder anderen Rabelais, Voltaire, Diderot, De Nerval en nu ook Aragon is dr. Johanna Maria Vermeer-Pardoen (1930) er meesterlijk in geslaagd zes eeuwen Franse taalevolutie trefzeker te herscheppen in levendig en meerstemmig Nederlands.

De prijs, bestaande uit 40.000 euro, is een van de grootste literaire prijzen van Nederland. De uitreiking vindt plaats in mei in Amsterdam. Bij dezelfde gelegenheid zal een boekje over Elly Jaffé worden gepresenteerd.

 
Omslag Reizigers op de imperiaal | Aragon
 
 

‘Wat je me daar te lezen hebt gegeven is van een grootsheid die geen commentaar behoeft.’
– Jean Paulhan

 

Reizigers op de imperiaal

Bekroond met de
Dr. Elly Jaffé Prijs 2015!

9789461642516 | 680 PP | €25 9789055159420 | eBook | €19,99

 
 
 

Hannie Vermeer-Pardoen is beschikbaar voor interviews. Neem voor meer informatie contact op met Uitgeverij Van Gennep: 020-6247033.

 
 

Over de Dr. Elly Jaffé Prijs

De driejaarlijkse Dr. Elly Jaffé Prijs, voor vertalingen uit het Frans werd in 2001 ingesteld op initiatief van mevrouw Elly Jaffé. De toekenning geschiedt door het bestuur van de Dr. Elly Jaffé Stichting. De stichting wordt beheerd door de Vereniging van Letterkundigen (VvL), een van de vier afdelingen van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV). De prijs werd achtereenvolgens uitgereikt aan Hans van Pinxteren, Marianne Kaas, Rokus Hofstede, Jeanne Holierhoek, Mirjam de Veth en Jan H. Mysjkin. Elly Jaffé overleed in 2003.