Winnaar Prix Fémina "Hoelang nog duurt de nacht" – Léonora Miano [verschijnt 24 februari]

 

Winnaar Prix Fémina Hoelang nog duurt de nacht Léonora Miano [verschijnt 24 februari] No Images? Click here
 
   
 
Banner Hoelang nog duurt de nacht

24 februari verschenen

Vertaald door Eva Wissenburg

 
 
 

Hoelang nog duurt de nacht is de magische, historische vertelling van een volk dat voor het eerst geconfronteerd wordt met de gevolgen van de slavenhandel. Een fenomenale roman over (bij)geloof, ontzetting, angst en strijdvaardigheid.

Na een brute overval op een achttiende-eeuws dorp van de clan van de Mulongo in West-Afrika zijn twaalf jonge mannen verdwenen. Een onbegrijpelijke zaak voor de stamleden, die in de binnenlanden wonen en de oceaan nog nooit hebben gezien. De raad van wijze mannen grijpt terug op het voorouderlijk geloof om de catastrofe het hoofd te bieden. De moeders die hun eerstgeborenen kwijt zijn, krijgen de schuld van de tragedie en worden apart gezet.

Na een periode van ontzetting komen enkele van de moeders in actie. Daar is de jonge vrouw Eyabe, die tegen alle regels voor vrouwen in te voet naar de kust gaat en de geheimen van de verdwijning ontrafelt. De oude vroedvrouw Ebeise, een van de weinige vrouwen naar wie de Raad luistert, probeert ondertussen de gebeurtenissen in het dorp in goede banen te leiden en het naderende onheil af te wenden.

ISBN 9789461642783 | PPB | 240 PP | €19,90

 
 

Een grote, meeslepende roman.

Juryrapport van de Prix Fémina

 
 
 
 

pers

Een prachtig monument voor dolende zielen, maar ook een mooie hommage aan de moed van moeders.

Le Figaro

Een machtige en magistrale roman, die niet alleen óver Afrika, maar ook tot haar spreekt.

Le Monde

 

Léonora Miano (Douala, 1973) woont sinds 1991 in Frankrijk. Hoelang nog duurt de nacht is haar zevende roman en betekende haar doorbraak. Ze ontving in 2013 de Prix Fémina en er werden 50.000 exemplaren van de roman verkocht.