Hoe parlementair onderzoek helpt de wereld om ons heen te begrijpen. Lenny Vulperhorst | De onderste steen

 
 
 

 
 
 
Facebook icon     Twitter icon     Forward icon  
 
 
 
 

9 oktober 2014 verschenen

 
   

Steeds vaker besluiten Eerste en Tweede Kamer onderzoek te doen naar de oorzaken van rampen, beleidsfiasco’s of misstanden in aan de overheid gelieerde sectoren. Momenteel lopen er parlementaire onderzoeken naar het mislukken van grote ICT-projecten, naar misstanden binnen woningcorporaties en naar het fiasco van de aankoop van de Fyra.

Wat is het doel van deze onderzoeken en waarom steekt het parlement daar zo veel tijd en geld in? Adviseur Lenny Vulperhorst laat zien welke functies deze onderzoeken inmiddels hebben gekregen. Niet alleen dienen ze de traditionele doelen van waarheidsvinding en parlementaire controle; tegenwoordig dienen ze ook om bijvoorbeeld nieuw beleid te kunnen inzetten of te kunnen stoppen met ongewenste praktijken. Parlementair onderzoek is daarmee een machtig wapen van de politiek.

Vulperhorst onderzocht daarnaast ook welke frames de media gebruiken om de publieke opinie te sturen. Het resultaat is een fascinerend relaas over het functioneren van parlementair onderzoek, niet alleen in de politiek, maar in de gehele samenleving.

 

Pers

PRESENTATIE 9 OKTOBER 2014

Aanbieding eerste exemplaar
aan Adri Duivesteijn

11:00 uur in Café Dudok
Hofweg 1a
2511 AA Den Haag

Proeven worden verstuurd onder embargo tot donderdag 9 oktober 11:00 uur

[klik hier om een drukproef aan te vragen]

 
 

Info

Lenny Vulperhorst

De onderste steen

ISBN 978 94 6164 3254

€ 19,90

176 pagina's

Paperback

 
 
 
         
 

Voor meer informatie, interviewverzoeken of de aanvraag van een recensie-exemplaar neem contact op met Uitgeverij Van Gennep, afdeling Publiciteit.

 

Uitgeverij Van Gennep BV
Nieuwezijds Voorburgwal 330
1012 RW, Amsterdam
publiciteit@vangennep-boeken.nl
020-6247033