C.C. Flanagans Trans-America-race door Tom McNab

 
 
 

 
 
 
Facebook icon     Twitter icon     Forward icon  
 
 
 
 

VERSCHIJNT 10 JUNI

Vertaald uit het Engels door Parma van Loon

 
   



Amerika, 1931. Crisistijd. Charles C. Flanagan, gokker, dromer, drinker, organiseert een hardloopwedstrijd dwars door de Verenigde Staten. Op het prijzengeld, het allerhoogste uit de geschiedenis, komen deelnemers uit de hele wereld af. Tweeduizend mannen en ook enkele vrouwen verzamelen zich aan de start in Los Angeles.

Onder hen bevinden zich lopers als de Schotse sprinter Hugh McPhail, de 54-jarige ouwe rot Doc Cole en de revuedanseres Kate Sheridan. De Mexicaan Juan Martinez rent om zijn dorp te redden, de Britse Lord Peter Thurleigh heeft een weddenschap afgesloten, maar allemaal vergen ze het uiterste van zichzelf, want allemaal willen ze degene zijn die als eerste in New York aankomt en voor altijd uit de financiële zorgen is.

Maar New York is ver. En om er te komen moeten de renners de Rocky Mountains over en de hitte van de woestijn trotseren. Terwijl steeds meer mensen afvallen, beginnen zich onder de overgebleven renners groepjes te vormen van mensen die elkaar helpen vol te houden. Immers: je rent niet zozeer tegen anderen, je rent vooral tegen jezelf.

ISBN 9789461642387 | PPB | 392 PP | €19,90

 

Over de auteur | persreacties

De Schotse schrijver Tom McNab (1933) heeft naast zijn schrijfcarrière een glorieus sportverleden. McNab haalde zijn inspiratie voor deze roman uit de Bunion Derby, een wedstrijd die in 1928 daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

 

De pers over ‘C.C. Flanagans Trans-America-race’

‘McNab combineert zijn kennis van het hardlopen met andere sporten, de sfeer van 1931, kameraadschap en… een onweerstaanbaar charmante zwendelaar als hoofdpersoon. Onbezorgd leesplezier.’ Kirkus Review

‘Geniet al een welverdiende bestsellerstatus.’ Sports Illustrated

‘Je hoort hier nooit iemand over, maar dit zou een van de meest besproken boeken over hardlopen moeten zijn!’ Ultrarunner Podcast

 
 
 
         
 

Voor meer informatie en de aanvraag van een recensie-exemplaar neem contact op met Uitgeverij Van Gennep,
afdeling Publiciteit.

 

Uitgeverij Van Gennep BV
Nieuwezijds Voorburgwal 330
1012 RW, Amsterdam
publiciteit@vangennep-boeken.nl
020-6247033