Bijna een paradijs (roman) door John Cheever

 
 

 
Facebook icon     Twitter icon     Forward icon  
 
 
 

VERSCHIJNT 28 MAART

Vertaald uit het Engels door C.A.G. van den Broek en herzien door Rebecca Wilson

 
   

‘Dit is een verhaal om in bed te lezen, op een regenachtige avond in een oud huis.’

Zo begint het verhaal van Lemuel Sears, zakenman op leeftijd en een gevoelsmens met het hart op de juiste plaats. Wanneer zijn geliefde schaatsmeertje in het idyllische stadje Janice plots verandert in een vuilstortplaats, laat hij tot op de bodem uitzoeken wat daarachter steekt. Zeer tegen de zin van de lokale autoriteiten en hun maffiaconnecties doet hij zijn uiterste best om de vervuiling van het meertje een halt toe te roepen.

Ondertussen houdt ook zijn eigen gevoelsleven hem bezig. Hij valt voor de mooie, wispelturige makelaar Renée, die hij in de rij bij de bank ontmoet. Hun affaire heeft voor hem een bitterzoet tintje – misschien is dit wel de laatste keer dat de liefde zich aandient. Maar het leven heeft een verrassing voor hem in petto in de vorm van Renées liftbediende Eduardo.

Bijna een paradijs is het laatste werk van John Cheever, die in 1982 overleed. Hij wordt gezien als een van de grootste Amerikaanse schrijvers van de twintigste eeuw en ontving onder meer de Pulitzer Prize for Fiction en de National Medal for Literature.

ISBN 9789461642899 | PPB | 160 PP | ca. € 16,90

Over Bijna een paradijs

‘Dit is Cheever in topvorm.’ – The New York Times

Kunststukjes waar het plezier werkelijk van afspat; laat ze niet aan je neus voorbijgaan.’ Kirkus Review

‘Cheevers beschrijvingen van die schitterende momenten van triomf waarop een gedoodverfde verliezer ineens een homerun maakt, zijn onweerstaanbaar.’ – London Review of Books

‘Hij wil natuurlijk te veel. Hij wil wijsheid én schoonheid, God én seks. Willen we dat niet allemaal? Wilde Tsjechov dat niet ook?’ – The New York Times

 
         
 

Voor meer informatie en de aanvraag van een recensie-exemplaar neem contact op met Uitgeverij Van Gennep,
afdeling Publiciteit.

 

Uitgeverij Van Gennep BV
Nieuwezijds Voorburgwal 330
1012 RW, Amsterdam
publiciteit@vangennep-boeken.nl
020-6247033