Het reisverbod, Requiem voor Linda B. door Ismail Kadare

 
 
 
 
 
 
Facebook icon     Twitter icon     Forward icon  
 
 
Header Het reisverbod - Ismail Kadare
 
 

VERSCHIJNT DINSDAG 7 JANUARI 2014

Vertaald uit het Albanees door Roel Schuyt

 
  Cover Het reisverbod
   


'Kadare zal als schrijver de tand des tijds doorstaan én zou de volgende Nobelprijs moeten winnen.' Abdelkader Benali

In Het reisverbod verweeft Ismail Kadare op fenomenale wijze de waanzin van het leven in communistisch Albanië met het mythische verhaal over Orpheus en Eurydice. Een intens tragische geschiedenis over liefde, macht en noodlot.

De beroemde toneelschrijver Rudian Stefa wordt door een onderzoekscommissie van de partij ondervraagd over zijn relatie met een meisje. Ze doelen op zijn minnares Migena, denkt hij, maar dat blijkt een misverstand. Het gaat hen om een vriendin van haar: Linda B., een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd. Het vreemde is: hij heeft Linda B. eigenlijk niet gekend. Waarom wordt Rudian over Linda ondervraagd? Wat is haar relatie met Migena? Waarom pleegde zij zelfmoord?

ISBN 9789461642509 | 208 PP | PPB | €19,90

 

Over de auteur

Ismail Kadare - Copyright J. Foley / Opale  
   

Ismail Kadare (1936) wordt beschouwd als een van de grootste levende schrijvers van de Balkan. Bij Van Gennep verschenen vele romans van zijn hand, de meest recente daarvan is Een noodlottig diner.

 
 

Meer informatie

Voor meer informatie en de aanvraag van een recensie-exemplaar kunt u terecht bij Uitgeverij van Gennep, afdeling Publiciteit (Léon Groen / Gijs Havik)

 

Uitgeverij van Gennep BV
Nieuwezijds Voorburgwal 330
1012 RW, Amsterdam
publiciteit@vangennep-boeken.nl
020-6247033