RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

Ricus van de Coevering wint Debutantenprijs

[Foto: Patrick Kool, O-MEGA 360 Fotografie]

Ricus van de Coevering wint Debutantenprijs

27 september 2009, (ANP)

Ricus van de Coevering is de winnaar van de Academica Debutantenprijs 2009, de prijs voor het beste literaire fictiedebuut van Nederland. Hij wint de prijs (een geldbedrag van 15.000 euro) voor zijn boek Sneeuweieren, maakte de jury zondag in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht bekend.

Sneeuweieren was samen met vier andere boeken door een vakjury genomineerd. Lezers uit Nederland, Vlaanderen en Suriname kozen uit de vijf genomineerden de winnaar. "Het is de mooiste stille roman die ik in de laatste jaren heb gelezen", zo meldde een lezeres.

De Academica Debutantenprijs werd dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt. De prijs werd overhandigd door de winnares van vorig jaar, Marieke van der Pol, die het afgelopen jaar succes oogstte door de verfilming van haar winnende boek Bruidsvlucht. Eerdere winnaars waren onder anderen Anna Enquist die debuteerde met haar boek Het Meesterstuk en Gerbrand Bakker met Boven is het stil.

www.ricusvandecoevering.nl