Wat een kutvoetbal, hè?

 
 
 
 
 
 
Facebook icon     Twitter icon     Forward icon  
 
 
 
 

16 oktober verschenen

 
   

‘Wat een kutvoetbal, hè?’ Dat waren de laatste woorden van Richard Nieuwenhuizen, de grensrechter die zijn belangeloze inzet voor zijn favoriete sport met de dood moest bekopen. Heel Nederland is na dit vreselijke incident in rep en roer. Bij de KNVB komt het nieuws binnen ‘als een bazooka.’

Wat gebeurde er precies op die decemberzondag? Hoe was het voor de familie, de vrijwilligers van de club en andere betrokkenen om dit te moeten doormaken? Hoe kon zoiets gebeuren? Wat voor rol speelde de KNVB?

In dit boek geeft sportjournalist Maarten Bax een overzicht van het turbulente jaar dat volgde op die fatale dag. Vele bekenden en onbekenden uit de voetbalwereld komen aan het woord, van oud-topscheidsrechter Mario van der Ende en KNVB-voorzitter Michael van Praag tot de zoons van Nieuwenhuizen en de bestuursleden van zijn club, SC Buitenboys. Hebben we met zijn allen echt wat geleerd van de dood van Nieuwenhuizen, of is het wachten op het volgende slachtoffer?

Maarten Bax is sportjournalist. Eerder schreef hij De Boertjes, over Frank en Ronald de Boer, en Mijn leven, mijn verhaal, mijn Ajax, over Joark, de bekendste hooligan van de F-side.

Bevat een exclusief interview met de familie Nieuwenhuizen.

ISBN 9789461642776 | 264 pagina's | Paperback | Geïllustreerd | € 14,95