RECTIFICATIE: Madam is not good ( Soesma Radja).

Wij hebben de indruk gewekt dat het boek Madam is not good van Soesma Radja in het najaar van 2018 door Uitgeverij Van Gennep zal worden uitgegeven (ISBN 9789461644879). De auteur heeft ons daartoe echter geen toestemming gegeven. De titel Madam is not good is en wordt door Uitgeverij SR uitgegeven (ISBN9789082734300). Indien u een of meer exemplaren wil inkopen, verwijzen wij u naar www.madamisnotgood.nl.

Door de onjuiste indruk te wekken dat Uitgeverij Van Gennep dit boek zal uitgeven, hebben wij onrechtmatig gehandeld jegens de auteur en de makers van de omslag. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft ons bevolen deze rectificatie te publiceren.

Uitgeverij van Gennep
Chris ten Kate, directeur


Dit bericht sluiten [x]

De laatste strijd van captain Ni'mat

 
 
 
 
 
 
Facebook icon     Twitter icon     Forward icon  
 
 
Header De laatste strijd van Captain Ni'mat
 
 

1 oktober verschenen

Vertaald uit het Frans door Henne van der Kooy

‘Boek van het jaar’ – Tom Lanoye in De Morgen

 

 

  Cover De laatste strijd van capitain Nim'at
   

De laatste strijd van captain Ni’mat is een gedurfde, poëtische en erotische roman, die bij verschijning in 2011 veel stof deed opwaaien.

Samen met zijn oude vrienden uit het leger brengt captain Ni’mat zijn tijd door in het zwembad van de chique Ma’adiclub in Caïro. Als op een hete augustusdag de junioren komen trainen wordt de rust in het bad verstoord. De vrienden gaan de kant op, maar de voormalige gevechtspiloot is gegrepen door de schoonheid van de om hem heen wervelende lichamen en blijft in het bad.

Als vervolgens ’s nachts in een verontrustende, magische droom zijn bediende Islam aan hem verschijnt, beseft captain Ni’mat dat hij zijn ervaring serieus moet nemen en zet hij tijdens een massage door de bediende een gedurfde en grensoverschrijdende stap. Het is het begin van een zinderende liefdesgeschiedenis, die captain Ni’mat dichter bij zichzelf brengt maar die hem onvermijdelijk vervreemdt van zijn omgeving en van de Egyptische samenleving.

 

 

ISBN 9789461642097 | PAPERBACK | 128 PP | ca. €14,95

Mohamed Leftah (1946-2008) was een Marokkaanse schrijver en literair criticus. Na een studie in Parijs, keerde hij terug naar Marokko, waar hij literaire kritieken schreef voor verschillende Marokkaanse kranten. Pas vanaf de jaren negentig publiceerde hij in Frankrijk een tiental romans, zijn werk verscheen tot op heden niet in het Arabisch. Zijn laatste levensjaren woonde hij in Egypte, waar hij ook De laatste strijd van captain Ni’mat schreef. Deze roman werd postuum gepubliceerd in Frankrijk, en is in Marokko nog steeds (inofficieel) verboden.


‘Teder en vrij’ – Abdellah Taia in Tel Quel