Noodweer (roman) door Don Carpenter

  
 
 
 
DON CARPENTER
 

1931-1995

schreef vele romans, verhalen en filmscripts, waarin marginale karakters uit de zelfkant een hoofdrol speelden. Zijn literaire werk werd goed ontvangen, maar bereikte nooit een groot publiek. Hij leefde van zijn werk voor Hollywood. Noodweer is zijn eerste en bekendste roman. Carpenter pleegde zelfmoord in 1995.

 

INFO

Voor meer informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Léon Groen

 
 
 

VERSCHIJNT 1 AUGUSTUS

Vertaald uit het Engels door Rikus Waskowsky
en volledig herzien door Frank Schuitemaker

Amerika, net na de Tweede Wereldoorlog. De jonge Jack is wees, werkloos en arm, en hangt rond in goedkope hotels en biljartzalen. Daar ontmoet hij Billy, een even berooide zwarte jongen die zichzelf dankzij zijn talent voor poolen in leven weet te houden. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden komen ze zeven jaar later allebei in dezelfde cel terecht, in de beruchte San Quentingevangenis in San Francisco.

De verbitterde Jack voert eindeloze gesprekken met zijn warme, levenslustige celgenoot. Voor het eerst in zijn leven ervaart hij een diepe band met een ander mens. Maar hoelang kan zo’n vriendschap achter tralies standhouden? Een gewelddadige gebeurtenis betekent een wending in het bestaan van Jack, die vanaf dat moment streeft naar een betere toekomst.

Noodweer (1966) is een vergeten meesterwerk uit de Amerikaanse literatuur. Direct, rauw, maar nooit cynisch, een magistraal boek over vriendschap en (on)rechtvaardigheid.

 

Noodweer

 
   

ISBN 9789461641618

400 pagina’s | € 19,90