Facebook Twitter

De dissonant

Auteur Dimitris Sotakis
ISBN 9789055157013
Verschijningsdatum 31-5-2007
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Nieuwgrieks door Noortje Pelgrim

Fi is lid van een amateurkoor om zich, zoals hij zelf zegt, met zang te vermaken. Het koor is een welkome onderbreking in zijn eentonige bestaan als medewerker van een marktonderzoeksbureau.

Alles wordt anders wanneer Fi op het matje wordt geroepen bij de directeur van het cultureel centrum: hij zou ‘een dissonant hebben gepleegd’. Fi kan zich de valse noot waarvan hij beticht wordt nauwelijks voor de geest halen. Is hij het slachtoffer van een flauwe grap of wordt er een samenzwering tegen hem aangespannen?

Wat begint als een bizar misverstand ontwikkelt zich gaandeweg tot een ondraaglijke kakofonie, een nachtmerrie vol onverklaarbare gebeurtenissen. Partituren blijken in zijn handen monsterlijke muziek te bevatten, hij ontvangt dreigbrieven en in zijn huis feesten nachtenlang ongenode gasten, waardoor hij zich gedwongen ziet in het park te slapen. Als Fi opnieuw gevraagd wordt naar het cultureel centrum te komen is hij ten einde raad. Is één valse noot werkelijk voldoende om een leven te vernietigen?