Facebook Twitter

Broederliefde

Auteur Abdellah Taļa
ISBN 9789055159673
Verschijningsdatum 28-7-2007
Prijs € 9,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Frans door Henne van der Kooy

Abdellah groeit op in Salé, Marokko. Hij deelt er samen met zijn moeder, zijn zes zussen en zijn jongere broertje Mustafa één slaapkamer. Zijn vader en zijn oudere broer Abdelkébir bezitten ieder een eigen kamer. Het is een warm nest, waar de lichamelijkheid onontkoombaar is. Abdellah geniet van de seksuele bedrijvigheid van zijn ouders, het brengt ook zijn eigen begeerte naar de oppervlakte.

Begeerte naar film, naar literatuur, naar het leven. Hij vat een liefde op voor zijn aanbeden oudere broer Abdelkébir en ziet diens voorgenomen huwelijk met lede ogen aan. Dan ontmoet hij de Zwitser Jean, in zijn ogen de belichaming van de Europese intellectueel. Voor hem en voor de literatuurstudie vertrekt hij naar Genève, waar hij zijn innerlijke ontdekkingsreis voortzet. Zullen al zijn verlangens daar worden bevredigd?

Broederliefde is even rauw als delicaat. Met zijn poëtische bekentenissen toont Taia zich een kind van deze tijd, op zoek naar evenwicht tussen de Marokkaanse traditie en de westerse cultuur, tussen verwarring en ambitie. Zijn pen is zijn wapen tegen de hypocrisie – moedig en ontroerend.