Facebook Twitter

Leerschool der liefde

Auteur Michael Kumpfmüller
ISBN 9789461644060 | 9789461649515
Verschijningsdatum 6-2-2018
Prijs € 19,90 | €14,99 (eBook)
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Duits door Gerrit Bussink


Leerschool der liefde is een unieke roman – vertaald door de bekroonde vertaler Gerrit Bussink – waarin de bekende Duitse schrijver Michael Kumpf­müller de gevoelens van een man op liefdevolle en onsentimentele wijze analyseert en tot leven brengt.

De jonge muziekdocent en latere componist Georg krijgt tijdens een werkcollege Julika in het vizier. Ze is helemaal zijn type, slechts een paar jaar jonger dan hij, en beantwoordt zijn blikken op een tegelijkertijd uitdagende en afwijzende manier. Georg heeft het gevoel dat zij wat in hem los kan maken, dat hij met haar het leven kan veroveren en in de liefde veel kan bereiken.

En dat is ook zo. Georg voelt zich vrijer, trouwt met haar en krijgt drie kinderen. Als een viertal vrienden op zijn huwelijksfeest als verrassing een vergeten compositie van hem ten gehore brengt, is Georg blij verrast. Het componeren wordt zijn levensvervulling en hij kan met zijn composities zijn gezin onderhouden.

Maar al snel wordt de relatie met de gecompliceerde Julika steeds moei­zamer en als hij na een concert de celliste Sonja ontmoet, is een breuk onvermijdelijk. Voor Georg begint een nieuwe periode in zijn leven waarin hij los van maatschappelijke conventies en patronen zijn leven opnieuw invulling geeft.