Facebook Twitter

Madonna met bontjas

Auteur Sabahattin Ali
ISBN 9789461644565
Verschijningsdatum 14-3-2017
Prijs € 18,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Turks door Erdal Balci

Als de jonge Raif in de bruisende jaren twintig door zijn vader vanuit Istanboel naar Berlijn wordt gestuurd, is hij uitzinnig van vreugde. Eindelijk kan hij in contact komen met de wereld waarover hij als kind al las en fantaseerde.

Hij leert Duits, leest boeken en zwerft door de stad. Op een van zijn tochten komt hij op een tentoonstelling van eigentijdse kunst een portret van een Madonna met bontjas tegen. Raif staat als aan de grond genageld, zo’n bijzondere gelaatsuitdrukking heeft hij nog nooit gezien. Hij is op slag verliefd en als hij zich realiseert dat het een zelfportret is, gaat hij op zoek naar de maakster ervan.

In een nachtclub vindt hij haar en dat is het begin van een gevoelvolle en subtiele liefdegeschiedenis, van een meeslepend verhaal over afstand en intimiteit, verbeelding en werkelijkheid, dat pas tien jaar later in Ankara eindigt. Madonna met bontjas verscheen onopgemerkt in 1943, maar is de laatste jaren in Turkije uitgegroeid tot een bestseller en werd inmiddels in verschillende Europese landen vertaald. Dit is de eerste vertaling in het Nederlands, verzorgd door schrijver Erdal Balci.

‘Hoe nauw verbonden innigste nabijheid en diepste vreemdheid zijn, vertelt Sabahattin Ali in een ontroerende geschiedenis over liefde en verlies.’ — Tages Anzeiger

‘Een verhaal over de ongrijpbare, flakkerende vlam van de passie.’ — Financial Times

‘De nauwkeurige waarnemer en mensenkenner Sabahattin Ali wist hoe je gevoelens en stemmingen weergeeft.’ — Die Welt