Facebook Twitter

Fliermans Passage

Auteur Martijn Benders
ISBN 9789461644282 (9789461649447)
Verschijningsdatum 29-9-2016
Prijs € 19,90 | 14,99 (eBook)
Bindwijze Paperback
 

Chamiel Flierman heeft grote plannen. Hij heeft schrijfambities en ontmoet tot zijn grote vreugde Carmen op internet. Hij is helemaal in de ban van deze verschijning die hij ogenblikkelijk als zijn muze beschouwt en vat het plan op naar haar toe te reizen Het enige probleem is dat zij in Moskou woont en Chamiel altijd om geld verlegen zit. Maar daar weet Chamiel raad op: hij gaat aan de slag bij de begrafenis­onderneming De Passage.

En zo treffen we Chamiel aan tussen zijn nieuwe collega’s Jos, directeur Henk en Anita. Deze zullen een grote rol spelen in de avonturen die Chamiel in dit hilarische verhaal van dichter Martijn Benders beleeft. Chamiel gaat liftend op weg naar Moskou om terecht te komen op een mysterieuze locatie waar men grote plannen met hem heeft.

Fliermans Passage
is de doldrieste en tragische debuutroman van dichter Martijn Benders over liefde en geluk, falen en mislukken in het leven en in de literatuur.

‘Benders zorgt voor een bewonderenswaardig hoge grapdichtheid, op elke pagina valt wel wat te grinniken (...) [hij] combineert een absurdistische plot à la Jonas Jonasson met met een stijl die qua grofheid doet denken aan Herman Brusselmans.’ de Volkskrant