Facebook Twitter

Gaan, ging, gegaan

Auteur Jenny Erpenbeck
ISBN 9789461644053
Verschijningsdatum 11-3-2016
Prijs € 22,50
Bindwijze Paperback
 

Een ontdekkingsreis naar een wereld die tot zwijgen is veroordeeld, maar midden onder ons is...

VERTAALD UIT HET DUITS DOOR ELLY SCHIPPERS

Richard is net met pensioen en probeert enigszins in paniek grip te krijgen op zijn nieuwe bestaan. Geconfronteerd met de verhalen over de stroom vluchtelingen in de kranten en op de televisie, zoekt hij op een goed moment contact met een aantal Afrikaanse jongemannen die in het centrum van de stad hun tenten hebben opgeslagen. Hoe gaan zij om met de enorme veranderingen in hun leven?
Hij slaagt erin het vertrouwen van de mannen te winnen en raakt met hen in gesprek. Hoe hebben zij weten te overleven? Hoe is hun reis verlopen? Hoe ervaren zij het bestaan in hun nieuwe omgeving? Hoe gaan zij om met hun herinneringen? Er ontstaat een fascinerende dialoog, waarin niet alleen de verhalen van de vluchtelingen tot leven komen, maar ook een antwoord wordt gezocht op universele vragen over tijd en verlies, over grenzen, verschillen en macht, over vriendschap en over de rol van verhalen en muziek.

Jenny Erpenbeck (1967) is een van de toonaangevende Duitse schrijfsters van dit moment. Bij Van Gennep verschenen eerder ATROPA BELLADONNA, HET VERHAAL VAN HET OUDE KIND, WOORDENBOEK, HUISHOUDEN en EEN HANDVOL SNEEUW (4e druk), dat vorig jaar werd bekroond met de Europese Literatuurprijs. Haar werk wordt vertaald door de gelauwerde Elly Schippers.

‘Erpenbeck beschrijft de wereld van de vluchtelingen van zeer nabij – zonder goedkope clichés, zonder valse romantiek, zonder dramatiek.’ ARD

‘Zo dicht bij de actualiteit was een roman nog nooit.’ DIE ZEIT

‘Zo creëert ze op zeer kunstige wijze een precair evenwicht, dat overeenkomt met de stand van zaken.’ DER SPIEGEL