Facebook Twitter

Het kan wel

Auteur Emile Roemer
ISBN 9789461643742
Verschijningsdatum 19-5-2015
Prijs € 13,95
Bindwijze Paperback
 

In Het kan wel trekt Emile Roemer erop uit om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Bij een opmerkelijk sociale multinational en in een volksbuurt vol activisten. Tussen bijzondere leerlingen op de praktijkschool en opstandige studenten aan de universiteit. Hij gaat op bezoek bij banken op de Amsterdamse Zuidas, maar ook bij Ronald Koeman in De Kuip in Rotterdam.

Roemer ontmoet politieke prominenten als Lula in Brazilië en Alexis Tsipras in Grieken­land. Hij bezoekt activisten in de Verenigde Staten en vluchtelingen uit Somalië. Hij gaat naar bezet Palestijns gebied, kijkt rond in Latijns-Amerika en reist naar een bloemen­kwekerij in Kenia. Hij gaat ook langs bij een voormalige topvoetballer in São Paulo die kinderen in de sloppenwijken veel meer leert dan een balletje trappen.

Het kan wel leest als een politiek reisverslag. Over waar Emile Roemer zijn inspiratie en ideeën vandaan haalt en zijn voorstellen mee onderbouwt. Verrassend vlot en toegankelijk geschreven. Voor iedereen die meer wil weten over hoe Binnenhof en buitenwereld elkaar ontmoeten bij Emile Roemer.

* * *

‘Emile Roemer biedt een luisterend oor aan mensen die wat te vertellen hebben.’ Wim Daniëls

‘In dit boek laat Roemer zien waar hij met zijn partij heen wil.’ NRC Handelsblad

‘Een atypisch boek voor een politicus. (...) Roemer plaatst niet zijn eigen ideeën op de voorgrond, maar die van de mensen die hij ontmoette.’ de Volkskrant