Facebook Twitter

Hoelang nog duurt de nacht

Auteur Léonora Miano
ISBN 9789461642783
Verschijningsdatum 24-2-2015
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Frans door Eva Wissenburg

Na een brute overval op een achttiende-eeuws dorp van de clan van de Mulongo in West-Afrika zijn twaalf jonge mannen verdwenen. Een onbegrijpelijke zaak voor de stamleden, die in de binnenlanden wonen en de oceaan nog nooit hebben gezien. De raad van wijze mannen grijpt terug op het voorouderlijk geloof om de catastrofe het hoofd te bieden. De moeders die hun eerstgeborenen kwijt zijn, krijgen de schuld van de tragedie en worden apart gezet.

Na een periode van ontzetting komen enkele van de moeders in actie. Daar is de jonge vrouw Eyabe, die tegen alle regels voor vrouwen in te voet naar de kust gaat en de geheimen van de verdwijning ontrafelt. De oude vroedvrouw Ebeise, een van de weinige vrouwen naar wie de Raad luistert, probeert ondertussen de gebeurtenissen in het dorp in goede banen te leiden en het naderende onheil af te wenden.

HOELANG NOG DUURT DE NACHT is de magische, historische vertelling van een volk dat voor het eerst geconfronteerd wordt met de gevolgen van de slavenhandel. Een fenomenale roman over (bij)geloof, ontzetting, angst en strijdvaardigheid.


‘Een grote, meeslepende roman.’ Juryrapport van de Prix Femina 2013

‘Een prachtig monument voor dolende zielen, maar ook een mooie hommage aan de moed van moeders.’ Le Figaro

‘Een machtige en magistrale roman, die niet alleen óver Afrika, maar ook tot haar spreekt.’ Le Monde