Facebook Twitter

De ontdekking van het langzame leven (roman) door Sten Nadolny

Auteur Sten Nadolny
ISBN 9789461642875
Verschijningsdatum 22-4-2014
Prijs € 22,50
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Duits door Theodor Duquesnoy. Voor deze uitgave werd de vertaling volledig herzien.

John Franklin is extreem langzaam. Maar wat hij geleerd heeft, vergeet hij niet meer. Naarmate hij ouder wordt, weet hij vanuit zijn karaktereigenschap een eigen levensfilosofie te ontwikkelen. Door aandachtig de wereld om zich heen in zich op te nemen, door samen te werken en te luisteren weet hij vaak meer te realiseren dan anderen en slaagt hij erin carrière te maken.

Die carrière begint Franklin in de Engelse marine aan het eind van de achttiende eeuw. Engeland is een wereldrijk op het hoogtepunt van zijn macht. Nieuwe gebieden worden veroverd, nieuwe vaarroutes ontdekt. Ontdekkingsreizigers worden op waarde geschat en vorstelijk beloond bij thuiskomst.

John Franklin weet het uiteindelijk te brengen tot gezagvoerder van belangrijke expedities. Ook wordt hij gouverneur van de strafkolonie Van Diemen’s Land. Steeds valt hij op door zijn originele en tegendraadse aanpak, die geheel tegen de tijdgeest ingaat. Zo is DE ONTDEKKING VAN HET LANGZAME LEVEN zowel een grandioze historische roman als een pleidooi voor een bedachtzame omgang met de dingen om ons heen.

‘Een meesterwerk.’ The Observer

‘Een van Duitslands twintig moderne klassiekers.’ London Review of Books

‘Onvergetelijk.’ Frankfurter Allgemeine Zeitung