Facebook Twitter

Het bloeien van de avondwinde

Auteur Jetta Carleton
ISBN 9789461642738
Verschijningsdatum 26-11-2013
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

Oorspronkelijk vertaald uit het Engels door André Fransse
Volledig herzien door Rebecca Wilson

Op het Amerikaanse platteland bouwen Matthew en Callie Soames in de eerste helft van de twintigste eeuw een leven en toekomst op voor zichzelf en hun vier levendige dochters. Jessica zal hun hart breken, Leonie wordt verliefd op de verkeerde man. Mary Jo vlucht naar New York en het lot van wildebras Mathy zal hun levens overschaduwen.

De wereld van vader Matthew wordt bepaald door zijn geloof; het streven naar een deugdzaam leven wordt de dochters dan ook met de paplepel ingegoten. Maar naarmate ze ouder worden, beginnen de vier kinderen zich tegen zijn leefwijze te verzetten. Uiteindelijk blijken niet alleen voor hen, maar voor alle gezinsleden de verleidingen die de buitenwereld te bieden heeft, te groot.

Deze prachtige, soms geestige roman gaat over de zes leden van een hecht gezin, die elk de strijd aangaan met verlangen, fatsoen en sensualiteit. Jetta Carleton weet de geuren en kleuren van het landschap schitterend te beschrijven en heeft een scherp oog voor de menselijke emoties en het menselijk falen. Het bloeien van de avondwinde laat ook nu nog, meer dan vijftig jaar na eerste publicatie, bij de lezer een onuitwisbare indruk na.

BESCHIKBAAR ALS E-BOOK > 9789060129999

‘Een boek waar je ontzettend gelukkig van wordt.’ New York Herald

‘Eens in de zoveel tijd komt er een boek voorbij dat je doet beseffen hoe dankbaar je bent dat je kunt lezen.’ San Francisco News