Facebook Twitter

De gouden vlieger

Auteur Dezső Kosztolányi
ISBN 9789461641601
Verschijningsdatum 1-8-2013
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Hongaars door Mari Alföldy

Op het gymnasium in het fictieve Hongaarse provinciestadje Sárszeg is weduwnaar Antal Novák al twintig jaar leraar wis- en natuurkunde. Hij is iemand die contact zoekt met de leerlingen en niet alleen maar streng wil zijn. Met zijn sobere levenshouding en vooruitstrevende principes wordt hij door de leerlingen gezien als een grappig figuur, maar hun kattenkwaad blijft altijd binnen de perken. Totdat kruidenierszoon Vili Liszner zakt voor zijn eindexamen en zint op wraak.

Thuis heeft Antal Novák het niet makkelijk met zijn zeventienjarige dochter Hilda, die doet waar ze zin in heeft en vooral met jongens bezig is. Als Hilda van huis wegloopt en Vili zijn wraakplan uitvoert, begint de leraar te twijfelen aan alles waarvoor hij heeft gestaan en raakt in een diepe crisis.

DE GOUDEN VLIEGER is een subtiele psychologische en met veel inlevingsvermogen geschreven roman waarin de grote Hongaarse schrijver Dezso Kosztolányi een magistraal portret schetst van een man die verkeerd wordt begrepen. Na de meesterwerken ANNA, LEEUWERIK, KORNÉL ESTI (twee delen) is dit de vijfde en laatste nog onvertaalde roman van de ‘meester van Márai’.

OOK BESCHIKBAAR ALS E-BOOK > 9789060125090