Facebook Twitter

De scheurkalender van de poŽzie 2013

Auteur Chretien Breukers
ISBN 9789461641199
Verschijningsdatum 20-11-2012
Prijs € 14,95
Bindwijze Paperback
 

Doe een jaar lang gedichten cadeau!

De maandelijkse kalendergedichten van Folgóre da San Gimignano, hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters zoals Delphine Lecompte en Koenraad Goudeseune, moderne en oude ‘klassieke’ gedichten, humorvolle ‘light verse’ voor de zomermaanden, extra veel gedichten van Gerrit Komrij: het is maar een greep uit de gedichten die webmaster van poëziewebsite De Contrabas, dichter, bloemlezer en publicist Chrétien Breukers verzamelde en van commentaar voorzag voor deze editie van De scheurkalender van de poëzie.

Deze poëziekalender onderscheidt zich doordat hij niet alleen gedichten bevat, maar ook een commentaar daarop. Dankzij Breukers’ persoonlijke herinneringen en observaties, zijn analyses en uitingen van enthousiasme is het ook in 2013 weer elke dag een beetje Gedichtendag. Chrétien Breukers verdient extra lof omdat hij na het overlijden van Gerrit Komrij bereid was het estafettestokje over te nemen en in korte tijd deze kalender te schrijven.

De kalender bevat ten slotte een aantal in het tijdschrift Awater gepubliceerde gedichten die twee grote dichters die in 2012 overleden, Rutger Kopland en Gerrit Komrij, de laatste eer bewijzen, van onder andere Ramsey Nasr, Menno Wigman en John Schoorl.

De pers over Gerrit Komrij’s Poëziekalender:

‘De crux van deze kalender zit ’m minder in de selectie dan in de aanstekelijke toelichtingen achterop de kalenderblaadjes.’ – de Volkskrant

‘Een opvallende tussen alle andere scheurkalenders!’ – Athenaeum.nl