Facebook Twitter

Lang niet gek

Auteur Diane van Drie
ISBN 97890551559741
Verschijningsdatum 14-5-2009
Prijs € 14,95
Bindwijze Paperback
 

Diane is 21 jaar en leidt ogenschijnlijk een perfect leven. Ze vliegt door haar opleiding, onderneemt van alles en heeft veel vrienden. Maar schijn bedriegt. Voor de buitenwereld weet ze al sinds jaar en dag verborgen te houden dat ze steeds ernstigere klachten van depressiviteit heeft. Soms voelt haar lichaam zo zwaar aan dat ze met moeite vooruitkomt. Op haar moeilijkste dagen kan ze alleen slapen. Aan het begin van de zomervakantie is ze zo wanhopig dat ze probeert of ze in staat is haar polsen door te snijden. Ze wordt met spoed opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, waar ze twee maanden zal verblijven.

Diane geeft zich over aan de artsen en verplegers, maar hoopt dat de behandeling niet te lang zal duren. Haar studie mag er niet onder lijden! Ze schrikt van de mensen op de afdeling. Zij hoort toch niet bij die ‘gekken’? Al snel ondervindt ze echter dat de patiënten begrip hebben voor haar problemen. Ze hoeft niet meer de schone schijn op te houden. Binnen- en buitenwereld groeien langzamerhand weer naar elkaar toe.

Lang niet gek is het onthutsende verslag van het plotselinge, noodgedwongen verblijf in een crisisopvang. Met veel oog voor detail vertelt Diane van Drie hoe het alledaagse leven op een psychiatrische afdeling verloopt en hoe zij langzaam de weg naar herstel weet te vinden. Een indringend verhaal uit de binnenwereld van de psychiatrie die nog steeds met veel taboes is omgeven.