Facebook Twitter

Sneeuweieren

Auteur Ricus van de Coevering
ISBN 9789055159895
Verschijningsdatum 27-10-2007
Prijs € 14,95
Bindwijze Paperback
 

Bekroond met de Academica Debutantenprijs 2009!

Ze ging de hal in, waar ze de muziekstandaard uit de hoek nam. Voordat ze met zingen begon, ging ze nog één keer naar buiten. Ze liep naar de weg.‘Harm?’ riep ze. ‘Daaa-vid… !’    In het donker gloeide het fosfor, het leek of er vluchtige, blauwachtige zielen tussen de rietvelden doolden.

Olga is een gevoelige, muzikale vrouw die met haar man Harm, een hardwerkende pluimveehouder, en hun geadopteerde zoon David in een afgelegen boerderij woont. Elke week zingt ze in het plaatselijke kerkkoor. Het zingen herinnert haar aan haar jeugddroom: ze had een beroemd zangeres willen worden.

In het gezin zijn spanningen. Harm ziet de dertienjarige David graag als zijn opvolger, maar deze heeft meer interesse in de planten en dieren in het moerasgebied rond de boerderij. Wanneer op een dag David niet thuiskomt en Harm naar hem op zoek gaat, vindt er een gebeurtenis plaats die Olga’s wereld voorgoed zal veranderen.

Sneeuweieren is een dramatisch verhaal over verlangen, verlies en het streven naar volmaaktheid tegen de achtergrond van het verdwijnende traditionele Brabantse platteland.