Facebook Twitter

Het leven is kort en het verlangen oneindig

Auteur Patrick Lapeyre
ISBN 9789461640512
Verschijningsdatum 2-2-2012
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Frans door Floor Borsboom

Het is een warme Hemelvaartsdag als Louis Blériot, op weg naar zijn ouders in Zuid-Frankrijk, eindelijk het telefoontje krijgt waar hij al twee jaar op wacht. Het is Nora, de vrouw die hem twee jaar eerder plotsklaps verliet en die hem nu even onverwachts meedeelt dat ze besloten heeft vanuit Londen weer terug te keren naar Parijs.

Het leven is kort en het verlangen oneindig is een roman over de liefde, vanuit de man gezien. Het vertelt het verhaal van twee mannen, de een getrouwd, vertaler en woonachtig in Parijs, de ander vrijgezel in Londen, werkzaam in de financiële wereld. Ze zijn allebei verliefd op dezelfde, enigszins raadselachtige vrouw, die van de een naar de ander gaat. De een is geduldig, de ander aarzelt, allebei lijden ze. Hoe moeten ze kiezen. Wie moet er kiezen?

Tot in het kleinste detail toont Lapeyre de aarzelingen, de verwachtingen, de teleurstellingen van het hedendaagse mannelijke gevoelsleven. Hij vertelt op een fijnzinnige, subtiele manier. Het is mijn droom om het leven voor de lezer transparant te maken, zei Lapeyre eens in een interview. Een intense, intieme, minutieus geschreven roman over het liefdesleven van de man.

Het leven is kort en het verlangen oneindig werd bekroond met de Prix Fémina, er werden in Frankrijk al 170.000 exemplaren van verkocht en het wordt vertaald in tien landen.