Facebook Twitter

Laatste kans

Auteur David Gardner
ISBN 9789461640161
Verschijningsdatum 20-12-2011
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Engels door Fien Volders

Na de aanslagen van 11 september ontstond er in Amerika een campagne met een oneerlijk argument: het Midden-Oosten haat ons om onze vrijheid. Dat is niet zo. Wat de Arabieren en moslims haten, is de westerse steun aan diegenen die hun de eigen vrijheid ontzegden. De recente Arabische revolutie leverde het bewijs voor de onjuistheid van de Amerikaanse stelling.

Laatste kans, dat vóór de Arabische revolutie verscheen, gaat in op het Arabische despotisme en de betrokkenheid van het Westen daarbij. Het geeft indringende analyses van onder meer de alliantie tussen Amerika en Saoedi-Arabië , het vertoon van incompetentie in Irak, het veiligheidsbeleid van Israël en de relatie tussen Europa en Bashar al-Assad. Een onmisbaar boek voor een goed begrip van de recente ontwikkelingen in de regio.

Laatste kans is een diepgravend boek, met veel kennis van zaken geschreven door een van de topjournalisten uit Engeland op dit gebied. Een must voor iedereen die zich interesseert voor de toekomst van de Arabische wereld. Ook voor Europa en Amerika is het moment van de ‘laatste kans’ nu aangebroken.