Facebook Twitter

De weg van de hoop

Auteur Stéphane Hessel
ISBN 9789461640864
Verschijningsdatum 20-12-2011
Prijs € 4,95
Bindwijze Paperback
 

Dit pamflet is een aanklacht tegen de ‘perverse koers van een blinde politiek die ons naar catastrofen voert’. Het financiële kapitalisme, het economische liberalisme en verschillende vormen van fanatisme brengen de ondergang van de wereld angstwekkend dichtbij. Onze planeet is ‘veroordeeld tot de dood of de metamorfose’.

Stéphane Hessel (94) en zijn ‘strijdmakker’ Edgar Morin (90) schudden de wereld wakker en roepen op tot verandering. Helder en duidelijk zetten zij in dit pamflet uiteen wat er volgens hen zou moeten gebeuren: we moeten groeien, maar ook de groei beteugelen, we moeten af van onze oppervlakkige levensstijl, we moeten samenwerken in Europees verband en gezamenlijk regels voor de immigratie opstellen, we moeten de bureaucratie terugdringen en de solidariteit nieuw leven inblazen. Het gaat daarbij niet om een herstel van onze beschaving, maar om het maken van een synthese van het beste uit alle beschavingen.

Na de wereldwijde successen van Neem het niet! en Doe er wat aan! is dit opnieuw een helder pleidooi om de huidige problemen in Europa aan te pakken en gezamenlijk een nieuwe ‘weg van de hoop’ in te slaan.