Facebook Twitter

In het hol van de leeuw

Auteur Juan Pablo Villalobos
ISBN 9789461640185
Verschijningsdatum 23-8-2011
Prijs € 10
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Spaans door Nadia Ramer

Vader en zoon doen een vraag-en-antwoordspelletje. De een noemt een hoeveelheid kogels en een lichaamsdeel, en de ander antwoordt: ‘in leven’, ‘lijk’ of ‘prognose voorbehouden’.

De vader is drugsbaron Yolcaut, die samen met zijn entourage van dealers, huurmoordenaars, en prostituees in een Mexicaanse villa ver van de bewoonde wereld woont. Het zoontje is de vroegwijze Tochtli, die onbevangen vertelt over zijn leven in zijn luxueuze gevangenis. Tochtli heeft behalve een moeder alles wat zijn hartje begeert. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op een dwergnijlpaard uit Liberia, een bijna uitgestorven diersoort.

In In het hol van de leeuw slaagt Juan Pablo Villalobos erin de meest gruwelijke thema’s op een lichtvoetige en humoristische manier te behandelen. Het nieuwsgierige kind Tochtli heeft de blik van een insider die toch een buitenstaander blijft. Hij is overal getuige van, maar begrijpt niet wat de lezer wél meekrijgt: er ligt een keiharde en uitzichtloze toekomst in het verschiet voor het drugsbaronnetje in spe.