Facebook Twitter

Onland

Auteur Jan Schouten
ISBN 9789055159581
Verschijningsdatum 15-1-2009
Prijs € 22,50
Bindwijze Paperback
 

Harrie Schot is consultant. Zijn adviesbureau EcoBusiness Green is uitermate winstgevend. Zijn eigen erf heeft hij echter verwaarloosd. In zijn tuin staat een eik te rotten, die op last van de burgemeester moet worden omgehakt. Harrie raakt vertwijfeld. De boom is geplant door zijn dertig jaar geleden op bizarre wijze omgekomen vader. Vanaf het moment dat Harrie de wortels ontgraaft, wordt hij bestormd door pijnlijke vragen uit het verleden.

De crisis verergert als zijn bedrijfsleider met verontrustende berichten komt over mogelijke fraude in zijn bedrijf. Hoe komen de winsten vanaf het eerste moment zo hoog? Wat is de rol van zijn ex-vrouw en wat is die van zijn zakenpartner? En wat hebben illegale milieugroeperingen ermee te maken? Terwijl de persoonlijke crisis van Harrie zich verdiept wordt hij gedwongen initiatief te nemen en keuzes te maken die hij al die jaren heeft vermeden.

Onland is een indringende psychologische roman over bedrog en verraad en het doorbreken van de illusies die een persoonlijke ontwikkeling in de weg staan.