Facebook Twitter

Spoken in Breslau

Auteur Marek Krajewski
ISBN 9789055158331
Verschijningsdatum 20-5-2007
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Pools door Karol Lesman

Breslau, 1919. Op een warme septembermorgen doen twee scholieren een macabere ontdekking op een van de eilandjes in de Oder. Wanneer assistent-rechercheur Eberhard Mock ter plekke arriveert, treft hij vier toegetakelde lichamen aan. De vier dode mannen dragen een matrozenpak, ze bevinden zich in een bizarre houding, en, zo mogelijk nog mysterieuzer, ze dragen een boodschap bij zich… voor hem.

‘Gezegend zijn zij die niet zagen en toch geloofden. Mock, geef toe dat je fout zat, beken dat je hebt geloofd. Als je geen uitgestoken ogen meer wilt zien, beken dan dat je fout zat.’

De boodschap brengt Mock in verwarring; hij heeft geen idee wat de betekenis ervan is. Ook zijn superieuren staan voor een raadsel. Het is duidelijk dat alleen assistent-rechercheur Mock deze moordzaak tot een goed einde kan brengen. Tegen wil en dank begint hij aan een zoektocht die hem oog in oog zal brengen met de demonen uit zijn verleden. Demonen, die hem al sinds de Eerste Wereldoorlog achtervolgen.

Spoken in Breslau is de schitterende historische thriller waarmee de classicus Marek Krajewski het toen Duitse Breslau (nu Wroclaw) tot leven brengt. Zijn speurtocht naar de moordenaar voert Mock door alle geledingen van de roerige en onrustige stad. Hij slaagt erin de moorden op te lossen, maar niet eerder dan een groot, persoonlijk offer te hebben gebracht.