Facebook Twitter

Consuminderen met kinderen

Auteur Marieke Henselmans
ISBN 9789055158638
Verschijningsdatum 7-6-2007
Prijs € 12,95
Bindwijze Paperback
 

Kinderen duur? Welnee. Dat hangt helemaal van jezelf af. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen alles nieuw kopen of het op een andere manier op de kop tikken. In dit boek kun je lezen hoe je dat aanpakt: van babyuitzet tot dure skates. Er valt veel te besparen op voeding, kleding, partijtjes, vakanties, games, mobieltjes en ga zo maar door. Soms is geduld nodig, meestal wat creativiteit. Maar de beloning is groot. Besparingen van duizenden euro’s zijn mogelijk als je maar een gedeelte van de tips uit dit boek toepast.

In Consuminderen met kinderen vertelt Marieke Henselmans openhartig en humoristisch over haar eigen gezin. ‘Het gaat niet alleen om geld maar ook om bewuste keuzes bij de opvoeding. De meesten van ons leven in rijkdom, maar dat maakt ons niet automatisch gelukkig. Hoe is het voor kinderen om in zo’n overvloed te leven dat ze maar kikken en alles krijgen waar ze om vragen? Je wilt kinderen niets tekort doen, maar hen de kans ontnemen ooit naar iets te verlangen of voor iets te knokken: dat is ook niet goed.’

Deze vierde druk is herzien, vooral wat betreft de technische onderwerpen. De twijfel van ouders tussen het overladen van kinderen met cadeaus of het wat bewuster aanpakken blijkt van alle tijden. Onder bespaarders is dit boek inmiddels een klassieker geworden. Het is een must voor ouders met kinderen van 0 tot 14 jaar, aanstaande ouders én grootouders.