Facebook Twitter

Een helle kreet

Auteur Siobhan Dowd
ISBN 9789055158355
Verschijningsdatum 8-11-2007
Prijs € 15
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Engels door Dineke Bijlsma

Wanneer Shells moeder doodgaat, wil haar vader zijn leven aan de Heer wijden. En aan de drank, waar hij het geld aan uitgeeft dat hij met collectes voor de kerk ophaalt. Shell moet zich om haar broertje en zusje bekommeren, en om zichzelf. Het gezin woont in de stenige velden buiten het Ierse dorpje Coolbar. De dorpelingen kijken het gezin met de nek aan. Alleen Pastoor Rose, de nieuwe jonge kapelaan, is vriendelijk tegen Shell.

Shell krijgt iets met schoolgenoot Declan, maar die vertrekt plotseling naar Amerika. Zij blijft alleen achter. Zwanger. Niemand lijkt het te merken, niet eens Shells vader, die zijn gezin steeds vaker de rug toekeert en soms hele dagen wegblijft. Shells broertje en zusje zijn de enigen die haar kunnen helpen de baby ter wereld te brengen.

Wanneer er in een grot aan de kust een doodgeboren baby wordt aangetroffen, wordt Shell gearresteerd. De politie weigert naar haar verhaal te luisteren. Opeens is ze het middelpunt van een schandaal dat de landelijke kranten haalt. Zal het Shell met behulp van Pastoor Rose lukken zich staande te houden?