Facebook Twitter

Dulari. De weg naar mijn naam

Auteur Usha Marhé
ISBN 9789055157365
Verschijningsdatum 23-5-2007
Prijs € 16,90
Bindwijze Paperback
 

Wegdromen in Bollywoodfilms, roti’s van je oma eten, in de Palmentuin smelten in de armen van je geliefde, in een vliegtuig de man van je dromen ontmoeten, migreren van Suriname naar Nederland en omgekeerd, beslissen of je wel of geen buitenvrouw wilt zijn.

Een belangrijke beslissing in een mensenleven heeft soms grote gevolgen. De zes vrouwen in Dulari - de weg van mijn naam staan aan de vooravond van een kentering in hun bestaan of kijken terug naar een belangrijke periode uit hun verleden. Levens die gedomineerd worden door onmogelijke liefdes, agressie, vernedering, de cultuur van het zwijgen, beklemmende normen en waarden en een migratie naar een koud en heel ander land. Maar de vrouwen zijn in staat om die switch te maken en voorgoed afscheid te nemen van datgene dat hen liefde geeft maar ook benauwt. Zij zetten je aan het denken over de keuzes die je in je eigen leven maakt.

Suriname is de sleutel in deze zes verhalen. Heimweemakend geurt dit boek op iedere bladzijde naar dit land. De vrouwen uit de hindostaanse gemeenschap zijn met heel hun yeye en shakti verweven in die samenleving.

Usha Marhé beschrijft een samenleving die zich weliswaar afspeelt in de hindostaanse gemeenschap, maar de problemen waar de vrouwen mee worstelen en de oplossingen die zij zoeken – vaak met de nodige zelfspot en humor - zijn universeel en van alle tijden. De verhalen in dit boek zijn een ode aan de veerkracht van vrouwen in het algemeen en kunnen zich ook afspelen in Marokko, Turkije, de Veluwe of aan de Amsterdamse goudkust.